Herceg fehér lovon avagy milyen pasi-nő jár nekem?

mediáció hírlevél

A Bálint napi rákészülés következő szakaszában nézzük meg kicsit, hogy milyen párkapcsolatra is vágyunk.

Nagy banalitás a herceg a fehér lovon, a hamupipőke is már divatjamúlt és mindenkinek mást is jelent az ideális társ, de vajon tudatában vagyunk-e annak, hogy

– Tényleg arra vágyunk-e, amit megfogalmazunk a külvilág felé?

– Tényleg mi vágyunk-e erre vagy a környezetünk sugallja ezt?

Jól fogalmazzuk-e meg a vágyainkat?

– Készen állunk-e arra, hogy befogadjunk valakit testestül lelkestül?

– Mik azok a dolgok, amiktől tartunk vagy egyenesen félünk egy kapcsolatban?

– Szeretjük-e önmagunkat eléggé ahhoz, hogy “megengedjük”, hogy más is szeressen?

Folytathatnánk a sort, de már ez a pár kérdés is igazán érdekes válaszokat adhat, ha őszinték tudunk lenni, és nem egy fél másodpercet szánunk a megválaszolásukra. Itt érdemes is egy kis szünetet tartani az olvasásban. A kérdések olvasása önmagában még nem ad válaszokat. Akár most, akár később, ha tényleg foglalkoztat a téma, akár párkapcsolatban élsz, de nem úgy, ahogy szeretnél, akár kapcsolatra vágysz, de még nem alakult ki olyan kapcsolat, amiben úgy érzed, hogy igen, erre vágytam, ünnepnapokkal és kócos ébredésekkel együtt, akkor tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket. Ne sajnáld magadtól az időt.

Nehogy most elkedvetlenedjen bárki, hogy amíg ezeket ki nem pipálta teljesen, addig nincs is értelme párkapcsolatnak, akár van épp akár nincs, inkább annak legyünk tudatában, hogy mindezek a témák befolyásolják a választásunkat és a párkapcsolat alakulását.

Tehát ha herceg fehér lovon vagy a finom hercegnő helyett épp azt érezzük, hogy valami átverés-show áldozataivá lettünk, de minimum nem abban vagyunk, amire szerintünk vágytunk, akkor egy kis befelé figyelés előzze meg bármilyen cselekvésünket.

– Mi az, ami jelenleg van?

– Mi az én szerepem abban a helyzetben, amiben jelenleg vagyok?

– Mit szeretnék másképp?

– Készen állok arra, hogy változtassak?

Valószínűleg ha őszinte voltál magaddal, láthatóvá válik, hogy mi is van jelenleg. Lehet, hogy ezt eddig is tudtad, csak nem vettél tudomást róla, lehet, hogy úgy döntöttél, hogy sokkal kényelmesebb hagyni a dolgokat úgy, ahogy vannak, vagy még nem érzed, hogy itt az idő valamit tenni. Lehet.

Mindenesetre ha párkapcsolatban vagy és jól érzed magad, akkor egyszerűen tedd ezt továbbra is. Ha párkapcsolatban vagy, de néhány fenti kérdésre olyan válaszokat adtál magadnak, ami elgondolkodtató, vagy cselekvést igényel, akkor erre majd készülj fel, ha pedig még vársz a társadra, minél inkább tisztázod magadban az alapállásokat, azt, hogy milyen párkapcsolattal kapcsolatos kép él benned, annál inkább valószínű, hogy a leendő kapcsolatod olyan lesz, amilyet szerettél volna.

A későbbi finomhangolások akkor is váratnak magukra, de ebben pont ez a szép. Nincs két “kész” ember, nincs konfekcióméret, szabni-alakítani, finomítani folyamatosan érdemes, mindekettőtök örömére.

Igazi figyelemmel teljes Bálint napot mindenkinek!

Rita Bakradze és Kollár Andrea
Végtelen Lehetőség
Szelíd Életmódváltók
Keress minket a Facebookon is, hogy olvashasd rövid tippjeinket, napi írásainkat és a meseszombatokat.

A hozzászólások le vannak tiltva.