Életmódváltás – de hogyan?

életmódváltás

Elérkeztünk egy fontos ponthoz és egy sokakat érdeklő és égető témához, ami nem más mint az ÉLETMÓDVÁLTÁS. Az önismeret egy – vagy több – pontján az embert elkezdi érdekelni ez a téma, ami egyébként bizonyos berkekben a csapból is folyik, hogy étkezz egészségesebben, mozogj többet, használj természetes anyagokat, ahol csak bírsz, légy környezettudatosabb, stb.

Oups, nagy csomag. Tegyük fel, hogy szeretnél te is efelé tendálni, de hogyan? Egy csapásra nem tudsz mindent másképp csinálni mint eddig, és egyébként is csomó egymásnak ellentmondó információval találkozol, mégis melyik legyen a te igazad? Hiszen azt már párszor tisztáztuk, hogy egyetlen helyes válasz semmire nem létezik, neked kell kiválasztanod a számodra a jelenlegi helyzetedben és lehetőségeid segítségével azt, amit meg szeretnél és meg is tudsz valósítani.

Nagyszerű, de tényleg, hogyan? Ha csak az étkezést nézzük: mindenki egyetért, hogy egészségesen érdemes étkezni, de mi számodra az egészséges és kivitelezhető? Paleo diéta? Vegetárianizmus, esetleg vegánság rögtön? Teljes nyers étkezés? Egyáltalán mi a különbség, és miért? Sorolhatnánk még, és ez csak a kérdés egyik vetülete.

Mi magunk is szembe találtuk magunkat ezzel a témával, és a kérdésfeltevések és válaszkeresések közben olyan távlatok nyíltak, hogy úgy döntöttünk, kihozzuk ezt a témát elétek, és közösen fűzzük tovább.

Először is a motiváció, a cél a kérdés. Miért csinálod az egészet? Ha jól van letéve az alapkő, sok későbbi lendületvesztést és kudarcélményt megspórolhatsz magadnak. Főleg fogyni akarsz vagy belső meggyőződésből választani természetesebb és egészségesebb alternatívát az étkezésre, kozmetikai szerek használatára, stb? Gyógyulni szeretnél vagy csak jobban érezni magad a bőrödben? Egyelőre csak az étkezésre terjeszted ki a váltást vagy több életterületre (mozgás, kozmetikumok, tisztítószerek, ruházkodás, stb)? Csak te vágsz bele, vagy próbálod a családot is belevonni?

Bármelyiket is választod és bármi is a motivációd, az számodra legyen hiteles és fenntartható. Az sem árt, ha előtte alaposan körülnézel, utánaolvasol, hogy mi minden tartozik abba a kategóriába, amit te meg szeretnél valósítani, és hozzád mi áll legközelebb.

Szeretnénk alaposan körbejárni a témát, és egy bizonyos formába öntve támogatást, közös fórumot nyújtani azoknak, akik épp mostanában az életmódváltás akármelyik formáját választják, vagy gondolkodnak rajta, de esetleg egyedül nem akarnak belevágni.

Kezdetnek készítettünk egy rövid kérdőívet (20 kérdés, 10 perc), amit itt találsz. Ennek kitöltését követően lehetőséged lesz arra, hogy csatlakozz a most alakuló Szelíd Életmódváltók ingyenes csoporthoz, hogy ne érezd magad egyedül, egy támogató és értő közegben megoszthasd az élményeidet és a kétségeidet, segítsünk fenntartani a motivációt, és válaszoljunk a felmerülő kérdésekre. Hiszen közösen könnyebb mint egyedül.

A következő részben pedig jöjjenek a sztorik, Rita és Andi, azaz a mi személyes megéléseink ebben a témában. Bármilyen hasonlóság tehát létező személyekhez abszolút NEM a véletlen műve! Mi vagyunk azok! 🙂

Izgalmas önfelfedező túrát!

Rita Bakradze és Kollár Andrea
Végtelen Lehetőség
www.facebook.com/VegtelenLehetoseg


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.