Bemutatkozás

Rita_bemut_200x266Rita Bakradze vagyok,
komfortzóna tréner, coach, életvezetési tanácsadó. Rugalmas nézőpont váltást és kreativitást tanítok, amellyel a rögzült, merev életszemlélet illetve a kemény, fájdalmas küzdelem feloldódik. Ügyfeleim azok a tehetséges és gondolkozó emberek, akik készen állnak a változásra és szükségük van támogatásra és gyakorlati eszközökre az első lépés(ek) megtételéhez. A változás a munka, magánélet, kapcsolatok illetve saját gondolatok és viselkedési minták területét egyaránt érintik.

Hiszek az együttműködésben, hiszek az őszinteségben és hiszek a kreativitás adta lendületben. Hiszem, hogy nincs lehetetlen. A legjobb érzés feleszmélni: ki vagy valójában és mire vagy képes. 

Amit kapnak az emberek tőlem – az a szabadság. Azt a belső felfedezést, megismerést és tudást, hogy képesek, hogy lehet, hogy megtehetnek, hogy a lehetőségeik szinte végtelenek. Megkapják az ehhez vezető eszközöket is. Nem elérhetetlen “guru” vagyok, aki ossza a bölcsesség morzsái: nagyon fontosnak tartom, hogy megadjak minden szükséges eszközt ahhoz, hogy maguk bármikor boldoguljanak.

Lettországban, lett-grúz vegyes családban születtem. A generációkon át megszokott népvándorlási hagyományainknak megfelelően 15 éve Magyarországon kötöttem ki. Duci, szeretetéhes és önbizalom-hiányos gyermekként kezdtem az életet, aki arról álmodozik, hogy egyszer csak varázslóvá válik: teljesíti minden saját kívánságát, és másoknak is segít teljesíteni a kívánságaikat.
Hosszú álmodozás után az első sikeres próbálkozás kamaszkorban történt meg, amikor úgy döntöttem, hogy vékony és csinos leszek. A kemény munka és kitartás hamar meghozta az eredményét. Majd jöttek sorban a további sikerek: elsőre felvettek az Iparművészeti Főiskolára – ahova elsőre állítólag lehetetlen bekerülni, nemzetközi pályafutásom, ami már korai kamaszkorban elkezdődött, stb.

Mindent elértem, amit szerettem volna, mégis ott élt bennem ugyanaz a duci szeretetéhes kislány, aki a továbbá is magabiztos fellépés ellenére szorongott. Számtalan depressziós időszakon estem át, akaraterővel átlendítettem magam minden nehézségen, míg egyszer elértem a határt. Nem bírtam tovább a belső feszültséget, semmi sem motivált, az életem fájdalmas létezéssé fajult, miközben kívülről úgy tűnhetett: minden a legnagyobb rendben van. Akkor és ott úgy döntöttem, hogy elindulok az önismeret útján és bármi is jön szembe, végigmegyek rajta.  Az első lépéseket a megszokott magam iránti fegyelemmel és keménységgel tettem meg, majd apránként omlani engedtem a védőfalaimat, míg egyszer csak megláttam magamat valódi sokszínűségben és különböző, fejemben élő elvárások nélkül. Ekkor engedtem meg magamnak, hogy az legyek, aki vagyok, és azt tegyek, amit szeretek. Ennek már sok éve. Amikor visszanézek, látom, hogy teljesült a gyerekkori álmom: varázslóvá váltam, azzá, aki mindig is szerettem volna lenni. Most itt vagyok, hogy segítsem a hozzám fordulókat önmagukra találni, szembenézni azzal a gyakran nehéz múltbéli csomaggal, ami idáig vállukat nyomta, kezeiket vagy lábaikat megkötötte és energiáikat arra felhasználni, hogy a kövekből utat építsenek és a kötelekből létrát. Meglátni a lehetőségeket, megismerni és megszeretni önmagukat és felvállalni mindenestül.

Az eddigi pályafutásom során szerzett tapasztalatnak, önismeretnek és emberismeretnek köszönhetően bonyolult összefüggéseket mindennapi nyelvre lefordítva és rendszerré foglalva addig kísérem az ügyfeleimet, amíg rátalálnak a saját belső erejükre és magabiztosan, könnyedén és lelkesen elindulnak maguk útján. Konzultációkban transzgenerációs epigenetikus kineziológiai, coaching, személyiség és kreativitásfejlesztési módszereket használom. Az eddig említettek mellett számos kommunikációs tréninget, interkulturális kompetencia fejlesztő és vezetői tréninget, tréner és mentorképzést végeztem. Az utóbbi közel 20 évben legkülönbözőbb hátterű és nemzetiségű emberekkel dolgoztam a világ minden pontján és hol szakmai mentorként fordultak hozzám, hol életvezetési tanácsokért.

Szeretettel és akcentussal,

Rita Bakradze


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.